Mötesplats för sydsvenska skogsbrukare

Den 6 mars blir det skogskonferens i Alvesta i Småland när Sydsvenskt Skogsbruk arrangeras för andra året av Agris Media i Lund, i samarbete med SLU, Skogforsk och Linneuniversitetet, och med hjälp av ett antal sponsorer.

Jag ställde några frågor till Torbjörn Esping på Agris Media:

Varför arrangerar ni en konferens?

Skogsägarna behöver få en bättre självkänsla och särskilt det sydsvenska skogsbruket producerar stora värden som är viktiga för Sveriges välfärd. Det är viktigt att skogsägarna får mer kunskap så att de kan fatta bättre beslut för skogen.

Vilka kan ha intresse av att komma?

Jag tycker att alla aktiva skogsbrukare ska fundera på att komma. De har ingen annan naturlig oberoende mötesplats idag.

Vilka är ni som står bakom?

Agris Media är ett gäng skogs- och lantbruksentusiaster som tycker det är roligt att arrangera möten där folk träffas. Vi har skrivit om skog och lantbruk under många år och tycker att just skogsbruket i södra Sverige inte får den uppskattning det förtjänar.

Vilka kommer dit?

Bland talarna märks Kristina Yngwe (C) som är ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet. Helena Claesson från Södra ska berätta om satsningen på återvinning av textil. Patricia Oddshammar från Stora Enso talar om satsningen på bioplast och Emma Holmström från SLU ska tala om hur man optimerar björken i skogen.

Hur gör man för att få veta mer och anmäla sig?

Gå in på Sydsvenskt skogsbruks hemsida, https://bit.ly/2Nminyx, så hittar du all information du behöver.